Indretningen: Disse farver bør du gøre brug af

Moderne køkken og stue
Indretningen: Disse farver bør du gøre brug af
Henrik Andersen
-
18/05/2023
-

Når man skal indrette et hjem helt forfra, kan det være en god idé at overveje brugen af farver. Nogle er gode i teorien – men virker de virkelig i praksis? Og hvilke farver er gode for dig at sove i, at være produktiv i – og hvilken farve er bedst til et køkken? Lad os hjælpe dig med at besvare alle disse spørgsmål i denne artikel. 

Vælg farver som passer til indretningen 

Det er selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du overvejer, hvilke farver passer bedst til dine møbler og andet interiør. Hvis du eksempelvis har en minimalistisk stil, og du kan lide at inkorporere klassiske danske stole i dit hjem – såsom den smukke og enkle y-stol – bør du tænke over brugen af enkle farver. 

Brugen af mørke farver eller mange forskellige farver kan blive meget dominerende i sidste ende. Det betyder altså, at ingen vil lægge mærke til den smukke y-stol længere! 

Hvis du derimod er glad for større møbler, som har et tungere udseende, kan du sagtens gøre brug af mørkere farver. For tiden er det mørkegrønne eller mørkeblå farver, som hitter! Disse farver vil eksempelvis gå godt med skalstolen eller jægerstolen. 

Du bør altså kigge grundigt på dine møbler og forsøge at forestille dig, hvordan de forskellige farver vil komplementere dine møbler – uanset hvilken stil du er til. Når du har fundet nogle farver, som vil gå godt til møblerne, er det næste skridt at finde ud af, hvilke farver giver den bedste effekt til de pågældende rum. 

Vælg de rette farver til diverse rum 

Mange undervurderer at finde de korrekte farver til de forskellige rum. Eksperter hævder eksempelvis, at hvid giver os ro i sindet. Derfor er det en god idé, at holde væggene i soveværelset hvide! Yderligere hævder nogle eksperter også, at farven lilla gør mennesker kreative. Måske du skal forsøge at implementere lilla på dit hjemmekontor? 

Grøn skulle efter sigende også være en farve, som har indflydelse på mennesket. Mennesket bliver nemlig mere rolig af naturen – og nogle undersøgelser peger på, at man kan opnå noget af samme ro ved at implementere den grønne farve i hjemmet. 

Du bør heller ikke være bange for at vælge møbler med farver, hvis du alligevel skal ud og investere i nyt. Møbler i farver kan give liv til ethvert køkken! Mange af de danske klassiske møbeldesigns kan faktisk også fås i forskellige farver. Hvad med den gode gamle y-stol i en lys blå farve?

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!